Bæredygtighedsugen 2020

Løb af stablen i uge 44 hos 12 vidt forskellige Bæredygtighedsværter/-miljøer. Her kunne man høre og se, hvordan forskellige virksomheder/miljøer har formået at sætte Bæredygtighed konkret på dagsordenen. Der var også mulighed for få sparring på jeres bæredygtige idé, hvad enten den er rettet imod opstart af egen virksomhed, eller det er en almen bæredygtig projektidé for en landsby eller lokalområde.

Du kan se eller gense nogle af oplæggene fra Bæredygtighedsugen hér.

Idéerne kunne fx være:

 • Du har en idé til en prototype til off-grid huse. Og nu vil du gerne sætte den i produktion, men savner hjælp til økonomi, organisering, partnerskaber.
  Det får du her!
 • En gruppe borgere har en idé om genbrug og affaldsoptimering i deres lokalsamfund, de vil gerne sparre sammen med andre og hjælpes videre.
  Det kan I få her!
 • Du har en idé om at åbne en webshop med genanvendelige, økologiske bleer og hygiejneartikler.
  Hvor får jeg lavet min webshop og hvordan sikrer jeg mig certificerede produkter?
  Den hjælp får du her!
 • Du har en idé til form og indhold for nye former for samspil mellem borgere, erhvervsliv og kommuner. Ideen baner vejen for en systematisk og gennemført ’samskabelse’ af fremtiden.
  Du får her professionel hjælp til at gå videre med realisering af din idé!

Fra idé til handling!

Change Djursland vil gerne være handlingsskabende på bæredygtighed, og har derfor uddannet et antal Bæredygtighedsagenter, der er parat til at sparre på din idé. Der er ligeledes tilknyttet en Bæredygtighedsekspert, som kan være med til at kvalificerede idéens konkrete indhold imod certificeringer, beregninger mm.

I uge 44 blev der også lukket op for et Bæredygtighedsspil, som kan være med til at udfordre og samle bæredygtighedselementer i din idé, sådan at det er nemmere at fortælle andre om din helt unikke idé.

Hvis du fortsat ønsker at realisere din idé, får du mulighed for en 1:1 sparring med forskellige fageksperter, som kan ende ud i en forretningsplan eller en projektplan.

Økonomi og deltagelse:

Alt dette er helt gratis! Du skal blot lægge din tid og gode energi i din deltagelse, og være parat til at lytte og sparre med andre.

Bæredygtighedseventet 2020

For sjette år i træk satte vi fokus på Djurslands erhvervsliv med arrangementet ‘Made by Djursland’, som denne gang blev afholdt Stenvad Mosebrugscenter. Årets tema var: Bæredygtighed.

Du kan se eller gense nogle af oplæggene fra Bæredygtighedseventet hér.

Programmet:

 • Velkomst
 • Oplæg af Steen Hildebrandt om ‘FN´s 17 verdensmål i dansk perspektiv’ Kan genses her.
 • Oplæg af Steffen Max Høgh om ‘Bæredygtig business’
 • Paneldebat med oplægsholderne, Steen Møller (Friland & Grobund) & Anna Oline Frieboe Laumark (Den grænseløse Festival) Kan genses her.
 • Prisoverrækkelse